Gradinite/Scoli

             In acest moment obezitatea si supraponderabilitatea reprezinta a 5 a cauza a mortalitatii pe glob. MARKETINGUL AGRESIV destinat in mod direct copiilor si adolescentilor, cu privire la bauturi indulcite, cereale si alte alimente nocive, este sustinut anual de sume colosale.

             Mecanismele implicate în reglarea greutatii sunt variate si includ factorii genetici, de mediu si de dezvoltare. Cei mici doar imita comportamentul celor din jur, pana la varsta de 10 de ani, ei nu pot alege un aliment in cunostinta de cauza. Primii 5 ani din viata copilului reprezinta perioada cu o rapida crestere si dezvoltare atat psihica cat si fizica. Sunt anii de temelie, fundatia obiceiurilor alimentare pe care copilul le va avea de-a lungul vietii.

             Pentru a pune bazele unei alimentatii sanatoase, noi parintii trebuie sa fim un model demn de urmat. Insa ce te faci cand socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ? Mai exact cand meniul de la avizierul gradinitei este alcatuit din mancaruri gatite, gustari de tipul prajiturilor din comert ( acel ursulet inocent), iaurturi cu fructe din comert, mic dejun cu mezeluri, branza topita, pranz cu snitel si alte alimente non-nutritive?

 

              Daca esti parinte sau detii o institutie de invatamant ( gradinita, scoala, after-school) te poti implica solicitand implementarea unui meniu echilibrat nutritional sau organizarea de evenimente tematice atat pentru adulti cat si pentru copii.

 
      Consultanta nutritionala in gradinite/scoli
 
  • educatie nutritionala prin prezentari, workshop-uri interactive, ateliere de de gatit;
  • elaborarea meniului zilnic echilibrat din punct de vedere nutritional, pe gustul celor mici si sanatos.